Hakkımızda

Hakkımızda

UZMAN ESİN ARSLAN

HAKKIMIZDA

EA Psikolojik Danışmanlık Merkezi kurucusu olan Uzman Esin ARSLAN 2013 yılından itibaren psikoloji alanında aktif olarak yer almaktadır. Yüksek lisans tez çalışmasını depresyon ve problem çözme becerileri konusunda tamamlamış, kariyerini uzmanlık alanı olarak seçtiği aile ve çift danışmanlığı, yetişkin psikolojisi ve ergen psikolojisi alanlarında sürdürmektedir.

EA Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nin nihai amacı; hayatımızda hızla gelişen, değişen ve yenilenen yaşam olayları içerisinde insan davranışlarını tanımlamak, bu davranışları dikkatli ve sistemli gözlemler yaparak psikolojik danışmanlık sürecini anlamlandırmak, aynı zamanda bu davranışların nedenlerini ortaya çıkarmak üzerine kuruludur. 

EA Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nin nihai hedefi danışanların psikolojik, fiziksel, ruhsal, davranışsal ve sosyal sorunlarını bir bütün içerisinde değerlendirerek, bu değerlendirme neticelerine dayanarak her bir danışana özel en uygun psikolojik yaklaşımların belirlenmesi ve bu yaklaşımların danışanların hayatlarında bilişsel ve psikolojik iyi oluş açısından gelişimsel olarak ilerlemesi için planlı ve programlı olarak danışmanlık sürecinin yürütülmesidir. 

Bu hedefler doğrultusunda EA Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde; mesleki faaliyetlerin kabul gördüğü gizlilik ve etik ilkelere uygun, samimi ve güven ilişkisine dayalı, bilimsel temelleri esas alarak faaliyet verilmektedir.

Eğitim

Aile Danışmanlığı (455 Saat)
Aile İçi İletişim Eğitimi
Bilişsel Davranışçı Terapi
Çatışma Yönetimi ve Aile Arabuluculuğu
Çocuk ve Ergenlikte Psikolojik Danışma
Evlilik ve Çift Danışmanlığı
Hızlı Tüketim Toplumunda İletişim Zorlukları ve Zor İnsanlarla İletişim Kurma Yolları
İletişim Zorlukları ve Zor İnsanlarla Baş Etme
Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi
Kişisel Stres Yönetimi
Psikolojik Felaketleştirmelerden Kurtulma
Psikolojik Testler
Ruh Sağlığı İçin Akılcı Düşünme
Şikâyet Yönetimi
Transaksiyonel Analiz Yaklaşımı (İşlemsel Çözümleme Yaklaşımı)

YAYINLARI

-Kadınların Dijital Şiddete Uğramalarının Ruhsal Durumlarına Etkileri (2021)
-Öğretmen Adaylarının Problem Çözme Becerileri ve Depresyon Düzeylerinin İncelenmesi (2015)

İnsan olan her şey bahsedilebilir ve bahsedilebilir olan her şey daha yönetilebilir olabilir. Duygularımız hakkında konuşabildiğimiz zaman, daha az bunaltıcı, daha az üzücü ve daha az korkutucu hale geliyorlar.
Fred Rogers
Terapi hakkında sevdiğim şey, size kör noktalarınızın ne olduğunu söylemeleri. Bu rahatsız edici ve acı verici olsa da, size üzerinde çalışabileceğiniz bir şey veriyor.
Pembe
En kötü düşmanınız size kendi korumasız düşünceleriniz kadar zarar veremez.
Buda

İLETİŞİM

PROFESYONEL GÜVENİLİR BİR HİZMET İÇİN BİZE ULAŞABİLİRSİNİZ.

Hızlı Menü